Home ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αυτόνομο φωτοβολταϊκό για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας

E-mail


Αυτόνομο φωτοβολταϊκό για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας
Εμφάνιση Μεγάλης Εικόνας


View More Images(1)
View More Images(1)

Αυτόνομο φωτοβολταϊκό για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας

( Προμηθευτής )



Αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, υποβοηθούμενο από το ηλεκτρικό δίκτυο πόλης (ΔΕΗ).

Τα αυτόνομα φ/β συστήματα για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας με υποβοήθηση από το ηλεκτρικό δίκτυο, είναι φωτοβολταϊκά συστήματα τα οποία συνδέονται στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στον επαγγελματικό ή προσωπικό οικιακό μας χώρο και μπορούν να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 100% της ενέργειας που καταναλώνουμε.
Η εγκατάσταση τους είναι σχετικά απλή χωρίς ιδιαίτερες μετατροπές, και η εξοικονόμηση ενέργειας εξαρτάτε από την έκταση του χώρου που διαθέτουμε για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού.
Η λειτουργία τους βασίζεται στους  καινοτόμους μετατροπείς και διαχειριστές αυτόνομων δικτύων της SMA. Δεν είναι απαραίτητη η σύνδεση με νέο μετρητή ενέργειας (ρολόι) με τη ΔΕΗ, καθώς χρησιμοποιεί την ίδια παροχή που είδη διαθέτουμε. Η ηλεκτρική ενέργεια η οποία παράγεται από τα φωτοβολταϊκά μέσω του μετατροπέα DC/AC και του διαχειριστή ενέργειας SI διοχετεύεται στο ηλεκτρικό δίκτυο του χώρου μας, διανέμεται σε όλα τα ηλεκτρικά φορτία και το περίσσευμα της ενέργειας αποθηκεύεται σε κατάλληλους συσσωρευτές για νυχτερινή κατανάλωση όταν δεν υπάρχει παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικής ισχύος από τις καταναλώσεις μας (ηλεκτρικές συσκευές ή μηχανήματα), ισχύ που πιθανός να μη μπορεί να μας παράσχει το σύστημα λόγο περιορισμένης ηλιοφάνειας ή αδυναμίας του μετατροπέα, τα φορτία μεταφέρονται στο ηλεκτρικό δίκτυο (ΔΕΗ), για το υπόλοιπο της έλλειψης ισχύος, χωρίς καμία διακοπή στη λειτουργία τους.
Η μελέτη εγκατάστασης για είδη υφιστάμενους χώρους γίνεται μετά από επίσκεψη επιτόπου για παροχή όλων των απαραίτητων πληροφοριών, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να κάνουμε τη μελέτη η οποία τελικά θα μας πληροφορήσει για το κόστος της εγκατάστασης και  το ποσοστό %, σε εξοικονόμηση ενέργειας που θα κάνουμε.
Απαραίτητες πληροφορίες : m²  ελεύθερου χώρου - Kw παροχής από ΔΕΗ – διαθέσιμος χώρος εγκατάστασης μετατροπέων και συσσωρευτών – εύκολη πρόσβαση στον κεντρικό πίνακα ηλεκτρισμού – προφίλ ηλεκτρικής ενεργειακής κατανάλωσης και συνολικής ισχύος που χρησιμοποιείτε.
Η μελέτη εγκατάστασης για χώρους που πρόκειται να κατασκευαστούν τώρα, γίνεται σε συνεννόηση με τους μηχανικούς και τους αρχιτέκτονες του έργου.
Η ισχύς του αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος για εξοικονόμηση ενέργειας, εξαρτάται από την εκάστοτε εφαρμογή, το χώρο τις ανάγκες κλπ. Και μπορεί να δημιουργηθεί από 1KW – 300KW καταναλώσεις (ηλεκτρικές συσκευές ή βιομηχανικά μηχανήματα). Ακόμα και αν οι ανάγκες σας σε ισχύ και ενέργεια αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου το αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα αυξάνεται σε παροχή  ισχύος και κατανάλωσης ενέργειας, με νέες μονάδες οι οποίες παραλληλίζονται στο υπάρχον σύστημα.
Η αυτονομία του συστήματος σε ενέργεια εξαρτάται από το ενεργειακό προφίλ του καταναλωτή, και πάντως μπορεί να αυξηθεί ανάλογα τις ανάγκες της εφαρμογής. Το ενεργειακό προφίλ του καταναλωτή είναι τελικά αυτό που θα καθορίσει και το μέγεθος σε Ah του συσσωρευτή, το οποίο μπορεί να είναι πάρα πολύ μικρό ή πάρα πολύ μεγάλο.
Παράδειγμα : Γραφεία Εμπορικής  επιχείρησης με φορτία φωτισμός  - Η/Υ – εκτυπωτές κλπ. Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από ΔΕΗ με τριφασικό ρολόι 24kw. Διαθέτει ελεύθερο χώρο σε ταράτσα 250 m². Καταναλώνει ενέργεια κυρίως τις πρωινές ώρες και πολύ λιγότερη τις βραδινές.
Κατανάλωση ενέργειας τις πρωινές ώρες από 8.00 – 17.00 = 45KWh
Κατανάλωση ενέργειας τις βραδινές ώρες από 17.00 – 8.00 = 15KWh
Συνολική ενέργεια που καταναλώνεται 45+15= 60KWh.
Απαιτούνται
1. φωτοβολταϊκά ισχύος 15KWp. Μέση παραγωγή ενέργειας (KWh / ημέρα) 62KWh, εκ των οποίων οι 45KWh καταναλώνονται τις πρωινές ώρες από  8.00  το πρωί έως 17.00  το απόγευμα, και υπόλοιπες 15KWh τις βραδινές ώρες μέσω των συσσωρευτών με ένα περιθώριο ανοχής 2KWh.
2. Τριφασικό σύστημα διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 24KW.
3. Συσσωρευτές 500Ah/48V. Αποδίδει ενέργεια τις βραδινές ώρες  17.00 το απόγευμα  – 8.00 το πρωί 15KWh.









Βρίσκεστε Στην ιστοσελίδα της Εταιρίας PALS « PALS-SAVE ENERGY». Στην ιστοσελίδα μας θα Βρείτε προϊόντα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και έργα μείωσης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που έχουμε υλοποιήσει.
Επίσης θέματα κλιματικών αλλαγών, τρόπους για ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, ανακύκλωση λαμπτήρων, ανακύκλωση μπαταριών.
Παραγγελίες των προϊόντων μπορείτε να κάνετε μέσα από ηλεκτρονικό κατάστημα Business 2 Business PALS, ή τηλεφωνικά στο 210-7563166.
Στο κατάστημα της PALS - Save Energy θα βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας όπως λάμπες οικονομίας, ηλιακά φωτιστικά, φωτοβολταϊκά, φωτιστικά LED, φωτισμός LED, μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, φωτισμό εξωτερικών χώρων με LED. και πολλά άλλα προϊόντα σχετικά με εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Όλα τα προϊόντα της εταιρείας μας είναι υψηλής ποιότητας και διαθέτουν πιστοποιητικά CE & ISO και ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ PALS. Όλοι οι τομείς και οι διαδικασίες της PALS φέρουν την πιστοποίηση ΕΝ ISO 9001: 2008




Η PALS είναι συνεργάτης, και επισκευαστής των προϊόντων Studer Innotec SA – Lorentz – cotek – Tecnoware – Powertronix – Phocos – Mean Well – Silentwind – Power Master - PowerSpout στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 


© Copyright 11-2010, All Rights Reserved by pals
PALS - Αριστοτέλους 16 και Ομήρου Αγ. Δημήτριος, Αθήνα info@pals.gr
Τηλ. 2107563166 - FAX 2107563266